Pred nekaj leti sva s prijateljem Garyjem Douglasom napisala knjigo z naslovom 10 ključev do popolne svobode. Ti ključi so ključi vrat, ki so bila zaklenjena vse življenje. So ključi kraljestva.

Prvo spoznanje teh desetih ključev je, da je vse izbira. Cilj je, da z njimi in celotnim Access Consciousnessom razširimo vaše zavedanje, da boste spoznali, da imate vedno na voljo različne možnosti in izbire, tudi takšne, na katere morda nikoli niste pomislili ali verjeli, da so možne. Vsak ključ je zasnovan tako, da vam omogoča več prostora, da se priključite na avtocesto do več zavedanja.

Vaše življenje bo še vedno teklo naprej, toda zdaj boste imeli več svobode in možnosti za ustvarjanje, spreminjanje in obvladovanje česarkoli, kar se vam bo pojavilo na poti.

Kateri so torej eni izmed desetih ključev in kako vam lahko spremenijo življenje?

3. ključ – Brez oblike, brez strukture, brez pomembnosti

Vse, kar v življenju naredite za pomembno, postane tako intenzivno, da začne nadzirati vaše življenje.

Kot otroci niste ničemur dajali takšne pomembnosti! Ničemur niste posvečali tolikšne pozornosti in porabljali ogromne količine energije, kot odrasli pa celotno življenje podredite temu, da vam to pomembnost uspe ustvariti in ohranjati. Pomembnost ni nekaj, kar bi si človek naravno izbral in če nekaj ali nekoga naredite pomembnega, potem si vas to (ali ta) lasti in postane omejitev.

Vse stvari v zavesti, vključno z vami, imajo svoj prostor, to, kar naravno so. S tem, ko jim skušate dati obliko, strukturo in pomembnost, razveljavite njihovo zavest, saj jih umestite v to resničnost in lepota tega, kar v resnici so, mine.

Brez oblike, strukture in pomembnosti pomeni, da postanete brez sodb in da je vse le zanimiv pogled.

6. ključ – Življenje v desetih sekundah

Živeti v desetih sekundah pomeni učenje izbiranja. Če za izbiro porabite le deset sekund, resnično ne morete narediti napake. Če vam nekaj ne uspe, lahko preprosto izberete znova. Izbira v desetih sekundah izloči sodbe. Če bi se resnično zavedali, da lahko v desetih sekundah izberete nekaj povsem drugega, zakaj bi se potem sploh omejevali v odločitvah? Enostavno bi izbrali nekaj drugega in se ne obremenjevali s prejšnjo izbiro.

9. ključ – Ali bi si neskončno bitje izbralo to?

Neskončno bitje je bitje, ki se zaveda možnosti izbire, ki zaznava in vključuje vse brez sojenja, ki ustvarja radost in uživa v lepoti bivanja. Ali vaše izbire resnično ustvarjajo neskončno življenje in bivanje, kot si ga želite? Če ne, lahko to spremenite.

Za vse kar počnete in izbirate se vprašajte: Ali bi neskončno bitje izbralo to? Samo postavite to vprašanje in bodite prisotni z energijo, ki se pojavi. To vam bo odprlo vrata do možnosti, da boste izbrali najboljše zase. Prosim, ne sodite, da nimate dostopa do tistega, kar bi vaše bitje izbralo v desetih sekundah. Začnite si postavljati vprašanje in se naučite slediti svojemu vedenju.

10. ključ – Brez izključevanja

Brez izključevanja najbrž ne bi bil eden izmed ključev, če to ne bi pomenilo, da s tem izključujete tudi sebe.

Vsakič, ko poskušate nekaj ali nekoga izključiti iz življenja, v resnici izključite sebe in se na ta način odrečete prejemanju. Ko postavljate zidove pred drugimi, postavljate zidove pred seboj, zidovi pa vam onemogočajo polnost bivanja in vas držijo zaklenjene v notranjosti.

Kaj, če bi namesto tega, spustili zidove in si dovolili prejemati vse, brez stališč?

Z uporabo vseh teh orodij boste sebi omogočili spremembo česarkoli in ustvarili življenje, za katero resnično veste, da je mogoče.

Ste pripravljeni na avanturo?


dr. Dain Heer, soavtor knjige 10 ključev do popolne svobode,  soustanovitelj Access Consciousness®,  povzeto po Access Consciousness blogu

Objavi komentar

DELECTUS, Sanija Selmani s.p. © Vse pravice pridržane