Za kaj ste se odločili, da je manipulacija in kaj ni? Kaj če bi jo dejansko lahko uporabili v svojo korist namesto proti sebi?

Kot je dejal Gary Douglas, ustanovitelj Access Consciousnessa, ˝Celotna ideja laži, prepirov in manipulacij ni v tem, da bi dobili vse, kar želite z uporabo ljudi, temveč v tem, da vidite, kaj dejansko deluje za različne stvari, in da se dobro zavedate, kaj ljudje želijo slišati, da bi lahko sprejeli odločitve, ki jih morajo sprejeti.˝

Manipulacije so lahko načini, da ljudem olajšate, da izberejo nekaj mnogo večjega, kot so se odločili. Kaj, če bi lahko ustvarili več možnosti zase in za vse okoli vas, če bi spremenili svoj pogled na zadevo s povsem drugega stališča in iz tega stališča ljudem tako tudi povedali?

Na primer, manipulacija z energijo je namenjena ustvarjanju lažjega življenja, poslovanja in denarnih tokov. Moji prijatelji imajo čudovita dojenčka, dvojčka, ki sta premlada, da bi govorila. Ta dva dojenčka sta tako dobra v manipulaciji, da skoraj v trenutku dobita, kar si želita. O tej vrsti manipulacije govorim, manipulaciji z energijo.

Da se to uresniči, se morate najprej odreči vsem svojim sodbam o manipulaciji. Ko gre za ustvarjanje, je lahko manipulacija ljudem dejansko navdih, saj drugim omogoča, da vam prispevajo. Tu je nekaj zabavnih načinov manipulacije.

Uporabite energijske povezave

Posel je ustvarjanje povezave z ljudmi in to je zelo enostavno, če uporabljate energijo. Energijsko ljudje delujejo na štiri načine: kot skeptiki, tako, da postavljajo zidove, kot sesalci in takšni, ki potiskajo energijo.

 

Tisti, ki rabijo, da se jim morate dokazati: če želite vzpostaviti povezavo z njimi, potegnite ogromno energije iz njih, do sebe in skozi vas.

Tisti z nevtralnim odnosom: pretakajte energijo skozi vas, do njih, skozi njih in nato pošljite kapljice energije nazaj k vam.

Tisti, ki sesajo energijo: potegnite ogromne količine energije skozi vas, do njih, skozi njih, dokler ne začutite povezave in nato izenačite tok.

Tisti, ki na vas potiskajo energijo: potegnite ogromno količino energije skozi njih, skozi sebe in istočasno naj tečejo nazaj do njih.

Kako pretakate energijo? Že samo s prošnjo – res je tako preprosto. Ni treba, da stojite tam in govorite: »V redu, ta je skeptik, ta je sesalec, kaj naj naredim?« Preprosto prosite, naj bo kakršen koli pretok energije potreben, dokler ne bodo vsi povezani z vami, bodisi v službi, potencialne stranke, vaš partner ali vaša družina (energijski tokovi res dobro delujejo tudi z otroki).

Uporabite vprašanja

Vprašanja so ena največjih manipulacij. Bila sem že na mnogih sestankih, kjer so se ljudje tako trudili uveljaviti svoje besede, da drug drugega niso niti slišali. Kaj če bi namesto tega, da nekomu dopovedujete kaj mora storiti, raje postavili vprašanje? 

Vsako vprašanje je zastavljeno tako, da vas odvrne od fiksnih stališč in ustvari drugačen rezultat. Omogoča tudi drugim, da dajo povratne informacije in si zastavijo lastna vprašanja. Nekaj odličnih vprašanj je: Kaj vse je še mogoče? Česa se tukaj zavedate? Na kakšen način bi radi bili doprinos?

V razmerju

Manipulacijo v svojem odnosu lahko uporabite na prijeten način, čeprav oseba ve, da z njo manipulirate. Dame, če si želite dobrega odnosa z moškim, ga objemite in recite: »Dragi, boš to naredil zame?« Preizkusite in poglejte kaj lahko to vprašanje ustvari, kaj se bo zgodilo. Zaradi tega je bolj zabavno in prijetno za vse.

Povzeto po blogu Simone Milasas, svetovna koordinatorka Access Consciousness®

Objavi komentar

DELECTUS, Sanija Selmani s.p. © Vse pravice pridržane