Imaš kdaj zjutraj, ko se zbudiš, občutek, kot če bi te za sabo po tleh vlekla mačka? Si kdaj pomislil(a), da imaš za to drugo možnost? Kako začneš dan? Z mislijo kaj vse in koliko moraš danes storiti? To najbrž ni ravno dobra izbira, kajne?

Kaj, če vsi ti občutki v resnici sploh niso tvoji? Kaj bi se zgodilo? Preveri. Kako? Enostavno. Postavi si vprašanje: »Komu to pripada?«
Če se ob vprašanju v svojem telesu in prostoru okoli njega počutiš lahkotnejše, potem deluješ kot smetiščna kanta za smeti, ki sploh niso tvoje, a se vseeno obnašaš kot da so. Kaj če bi prosil(a) vse te občutke, da se vrnejo pošiljatelju?

Zdaj, ko je tvoja glava nekoliko bolj jasna, lahko nadaljuješ z naslednjim, še bolj kreativnim vprašanjem. »Kdo sem jaz in kakšne avanture lahko imam danes?« Ali ne bi bilo tvoje življenje veliko bolj zabavno kot razmišljanje o seznamu opravil, ki so kot neskončna zgodba? Kdo ve, morda pa bi to tvoje življenje spremenilo v pustolovščino. Koliko zabave bi ti to prineslo?

To pustolovščino lahko povabiš v svoje življenje z naslednjim vprašanjem, ki si ga postaviš za vse, kar se ti zgodi: »Kako je lahko še boljše kot to?« To je večnamensko vprašanje. Če se ti v življenju pojavi nekaj, kar ti ni všeč, potem si to želiš spremeniti v nekaj boljšega, kajne? Če pa se prikaže nekaj, kar ti je všeč ali želiš, da se to ustavi ali da se prikaže še več tega in z izboljšanjem? Kaj bi se zgodilo, če bi to vprašanje uporabil(a) pri denarju, ki si ga prejel(a) čez dan?

Ko se ti v življenju začnejo pojavljati fine reči, si lahko postaviš še nekaj drugih vprašanj. »Kako sem imel(a) takšno srečo?« To te bo spodbudilo k zavedanju, da si TI ustvaril(a) vse to in boš povabilo za še več tega v svoje življenje.

Naslednje vprašanje lahko uporabiš ob manj zaželenih dogodkih. Glasi se: »Kaj je prav v zvezi s tem, pa ne vidim? Kaj je prav v zvezi s tem, pa ne razumem?« Namesto sodbe, da smo napačni in kaj vse je narobe z nami, da se nam to dogaja, obrnemo zadevo za 180 stopinj. V primeru, da te mika, da bi šel nekam drugam, vprašanje »Kaj je narobe z mano?« ni najbolj primerno, saj v resnici sploh ni vprašanje. Gre le za sodbo z vprašanjem, pripetim na koncu. Vprašanje, ki je resnično vprašanje, ne vsebuje nobenih sodb, odločitev, sklepov, temveč dejansko delujejo veliko bolje kot izjave, ki se skrivajo kot vprašanja.

Še eno vprašanje obstaja, ki lahko nezaželeno situacijo obrne na bolje – »Kaj vse je še mogoče?« In takoj za tem postavite še »Kaj je prav v zvezi s tem, pa ne vidim?«. Če se ti zdi, da ustvarjaš več neželenih dogodkov kot bi si želel(a) priznati, potem morda deluješ kot »OKUS« ali kot bi rekel Gary Douglas, ustanovitelj Access Consiousnessa, Obsesivno Kompulzivni Ustvarjalec Sranja.

Najbolj ustvarjalni ljudje na tem svetu (kar si tudi ti, sploh, če še vedno bereš ta članek) morajo ustvarjati! Če se ti ne dogaja dovolj, si boš začel(a) ustvarjati travme, drame in težave, ki jih boš nato seveda rešil. A to ni ravno najboljša izbira, kajne?

Kaj je torej alternativa?
Lahko bi se vprašal(a) »Kaj lahko danes dodam svojemu življenju, kar mi bo prineslo veliko denarja zdaj in v prihodnosti?«

Naveličan(a) vprašanj? Potem v Access Consiousnessu obstaja odlično orodje, ki ni vprašanje. To je mantra: Vse življenje prihaja k meni lahkotno, veličastno in radostno! Če to ponoviš 10-krat zjutraj in 10-krat zvečer, boš spremenil(a) nekaj, tudi če ne spremeniš ničesar drugega. To seveda ni zagotovilo, da se ti bodo dogajale le dobre stvari, tega ti nihče ne more garantirati, pa vendar – kako si želiš, da se ti v življenju pojavljajo manj prijetne stvari? Lahkotno, veličastno in radostno ali z bolečino, trpljenjem in žalostjo?

»Vse življenje prihaja k meni lahkotno, veličastno in radostno« ni afirmacija. Ali misliš, da afirmacije delujejo? Si opazil(a), da pogosto vsebujejo sodbe? Zaradi tega, se nam v življenju pogosto prikaže ravno nasprotno od tega kar zahtevamo.  In to je razlika z Access mantro – z njo v svoje življenje povabimo lahkotnost, veličastnost in radost, brez pripete sodbe.

Kako je lahko še boljše kot to in kaj vse je še mogoče?

Povzeto po Access Consciousness blogu

Objavi komentar

DELECTUS, Sanija Selmani s.p. © Vse pravice pridržane