Imate kdaj zjutraj, ko se zbudite, občutek, kot če bi vas za sabo po tleh vlekla mačka? Ste kdaj pomislili, da imate za to drugo možnost? Kako začnete dan? Z mislijo kaj vse in koliko morate danes storiti? To najbrž ni ravno dobra izbira, kajne?

Kaj, če vsi ti občutki v resnici sploh niso vaši? Kaj bi se zgodilo? Preverite. Kako? Enostavno. Postavite si vprašanje: »Komu to pripada?«
Če se ob vprašanju v svojem telesu in prostoru okoli njega počutite lahkotnejše, potem delujete kot smetiščna kanta za smeti, ki sploh niso vaše, a se vseeno obnašate kot da so. Kaj če bi prosili vse te občutke, da se vrnejo pošiljatelju?

Zdaj, ko je vaša glava nekoliko bolj jasna, lahko nadaljujete z naslednjim, še bolj kreativnim vprašanjem. »Kdo sem jaz in kakšne avanture lahko imam danes?« Ali ne bi bilo vaše življenje veliko bolj zabavno kot razmišljanje o seznamu opravil, ki so kot neskončna zgodba? Kdo ve, morda pa bi to vaše življenje spremenilo v pustolovščino. Koliko zabave bi vam to prineslo?

To pustolovščino lahko povabite v svoje življenje z naslednjim vprašanjem, ki si ga postavite za vse, kar se vam zgodi: »Kako je lahko še boljše kot to?« To je večnamensko vprašanje. Če se vam v življenju pojavi nekaj, kar vam ni všeč, potem si to želite spremeniti v nekaj boljšega, kajne? Če pa se prikaže nekaj, kar vam je všeč ali želite, da se to ustavi ali da se prikaže še več tega in z izboljšanjem? Kaj bi se zgodilo, če bi to vprašanje uporabili pri denarju, ki ste ga prejeli čez dan?

Ko se vam v življenju začnejo pojavljati fine reči, si lahko postavite še nekaj drugih vprašanj. »Kako sem imel(a) takšno srečo?« To vas bo spodbudilo k zavedanju, da ste VI ustvarili vse to in boste povabilo za še več tega v svoje življenje.

Naslednje vprašanje lahko uporabite ob manj zaželenih dogodkih. Glasi se: »Kaj je prav v zvezi s tem, pa ne vidim? Kaj je prav v zvezi s tem, pa ne razumem?« Namesto sodbe, da smo napačni in kaj vse je narobe z nami, da se nam to dogaja, obrnemo zadevo za 180 stopinj. V primeru, da vas mika, da bi šli nekam drugam, vprašanje »Kaj je narobe z mano?« ni najbolj primerno, saj v resnici sploh ni vprašanje. Gre le za sodbo z vprašanjem, pripetim na koncu. Vprašanje, ki je resnično vprašanje, ne vsebuje nobenih sodb, odločitev, sklepov, temveč dejansko delujejo veliko bolje kot izjave, ki se skrivajo kot vprašanja.

Še eno vprašanje obstaja, ki lahko nezaželeno situacijo obrne na bolje – »Kaj vse je še mogoče?« In takoj za tem postavite še »Kaj je prav v zvezi s tem, pa ne vidim?«. Če se vam zdi, da ustvarjate več neželenih dogodkov kot bi si želeli priznati, potem morda delujete kot »OKUS« ali kot bi rekel Gary Douglas, ustanovitelj Access Consiousnessa, Obsesivno Kompulzivni Ustvarjalec Sranja.

Najbolj ustvarjalni ljudje na tem svetu (kar ste tudi vi, sploh, če še vedno berete ta članek) morajo ustvarjati! Če se vam ne dogaja dovolj, si boste začeli ustvarjati travme, drame in težave, ki jih boste nato seveda rešili. A to ni ravno najboljša izbira, kajne?

Kaj je torej alternativa?

Lahko bi se vprašali »Kaj lahko danes dodam svojemu življenju, kar mi bo prineslo veliko denarja zdaj in v prihodnosti?

Naveličani vprašanj? Potem v Access Consiousnessu obstaja odlično orodje, ki ni vprašanje. To je mantra: Vse življenje prihaja k meni lahkotno, veličastno in radostno! Če to ponovite 10-krat zjutraj in 10-krat zvečer, boste spremenili nekaj, tudi če ne spremenite ničesar drugega. To seveda ni zagotovilo, da se vam bodo dogajale le dobre stvari, tega vam nihče ne more garantirati, pa vendar – kako si želite, da se vam v življenju pojavljajo manj prijetne stvari? Lahkotno, veličastno in radostno ali z bolečino, trpljenjem in žalostjo?

»Vse življenje prihaja k meni lahkotno, veličastno in radostno« ni afirmacija. Ali mislite, da afirmacije delujejo? Ste opazili, da pogosto vsebujejo sodbe? Zaradi tega, se nam v življenju pogosto prikaže ravno nasprotno od tega kar zahtevamo.  In to je razlika z Access mantro – z njo v svoje življenje povabimo lahkotnost, veličastnost in radost, brez pripete sodbe.

Kako je lahko še boljše kot to in kaj vse je še mogoče?

Povzeto po Access Consciousness blogu

Objavi komentar

DELECTUS, Sanija Selmani s.p. © Vse pravice pridržane