Kako lahko veste, da bodo najnovejše diete, ki se spreminjajo tako kot okus v trgovini s sladoledom, resnično delovale za vaše telo?

»Ključ do vedenja, kaj deluje za vaše telo, je samo to – VAŠE TELO!«, pravi Gary Douglas, ustanovitelj Access consciousnessa.

Zdravniki, s katerimi sodeluje Douglas, poudarjajo, da se naša telesa v notranjosti bolj razlikujejo kot na zunanjost. Ta edinstvenost, ki jo medicinska stroka in znanost pogosto spregledata, je lahko ena izmed razlag, zakaj ne more ena dieta na vseh delovati enako.

Douglas ima rešitev, kako izvedeti kaj bo delovalo za vaše telo. To, da ga preprosto vprašate. Telo je vedno in povsod z vami in vam ne bo zaračunalo zdravstvenega zavarovanja. Sliši se res preprosto, toda kako to storite?

Tisti, ki se ukvarjajo s kineziologijo bodo za odgovor, kaj potrebuje vaše telo, uporabili meritve in testiranje mišic, a Douglas je ugotovil, da zanj to ne deluje najbolje, saj ne vključuje celotnega telesa. Začel je uporabljati svojo metodo. Pred sabo, v višini solarnega pleksusa, drži določeno hrano, ki jo želi zaužiti, stopala položi skupaj, drug ob drugega ter se vpraša: »Telo, ali bi želelo zaužiti hrano (pijačo), ki jo imam pred seboj?«

Če se vaše telo nagne naprej, je odgovor DA, če se nazaj, je odgovor NE. Če se premakne bočno, na stran, to pomeni, da niste postavili pravega vprašanja in ga je potrebno prilagoditi. Recimo: »Telo, bi rado to zaužilo danes, v 24 urah ali ta teden?«

Verjamemo, to ne zveni ravno kot zdravstveni nasvet, ki ste jih navajeni, vendar ima lahko presenetljive rezultate. 70-letnemu moškemu, ki je sodeloval z Douglasom, so zdravniki predpisali zdravila za znižanje krvnega pritiska. Odločil se je, da preveri Douglasovo metodo in vprašal svoje telo, če res potrebuje ta recept. Rezultat? Nazaj ga je potegnila tako močna sila, da se je skoraj butnil v zid za njim. Vprašal je Douglasa kaj storiti in napotil ga je po drugo zdravniško mnenje. Drugi zdravnik je ugotovil, da ima srčno napako in potrebuje čimprejšnjo operacijo. Če bi vzel predpisana zdravila, bi ga to lahko tudi ubilo. Telo mu je sporočilo, zdravnik mu je potrdil. Moški je imel operacijo in ostaja živ in zdrav.

Drug način komunikacije s telesom, so vaše oči. Če jeste v restavraciji, bo vaše telo sporočilo kaj si želi jesti tako, da se bo vaš pogled ustavil na določeni hrani. Tista jed, ki jo prvo opazite, tisto si želi vaše telo in tisto naročite. Morda ne bo ravno to, kar ste navajeni jesti, zna biti nekaj čisto drugega, a poskusite in dovolite, da vas okus preseneti. Kar je čudovitega okusa je točno tisto, kar si vaše telo želi jesti, četudi je čisto izven običajnega in nekaj, kar do sedaj niste niti poskusili.

Ko svojemu telesu ponudite tisto, kar si resnično izbira in potrebuje, bo rezultat orgazmičen okus hrane ob vsakem uživanju in ponavadi bo trajalo od 3-9 ugrizov. Ker se vam ne bo nikamor mudilo, ker si boste za užitek vzeli čas. Takoj, ko boste svojemu telesu ponudili nekaj, kar ima okus kot kartonasta škatla, se bo telo odzvalo.

Eno od zdravstvenih stanj, ki se je dobro odzvalo na Douglasove metode je ameriška »bolezen« epidemičnih razsežnosti – debelost. Ko je Avstralka Audrey Lynette slišala za njegovo preprosto metodo in jo začela uporabljati, je v 9-tih mesecih izgubila 100 kg! V njeni dieti je bilo še vedno precej neprimerne, hitre hrane, a vseeno je Audrey uspelo v obdobju treh dneh,  med dvema Douglasovima delavnicama, zmanjšati velikost oblačil za dve številki. Glavno orodje, ki ga je uporabljala je bilo: »Če je lahkotno, je resnica, če je težko, je laž.«

Douglas uči te metode, da boste ugotovili kaj je lahkotno za vas in kaj ne. Audrey je to metodo uporabila za hrano. Če ji je telo sporočilo lahkotnost, jo je zaužila, sicer ne. Ignorirala je vsa prehranska priporočila in preprosto jedla tisto, kar ji je telo sporočalo, da je zanjo lahkotno.

V tem 9-mesečnem obdobju je Audrey prešla z invalidskega vozička, začela je teči in plesati. Svoj uspeh pripisuje Douglasovi metodi, poleg »lahko«, »težko«, pa je uporabljala tudi metodo »Komu to pripada?«

To vprašanje si je zastavila ob vsaki misli, čustvu, občutku in telesni bolečini, ki jo je doživela. Ko je vedela, da ni njeno, je poslala nazaj pošiljatelju. Uporaba tega vprašanja ji je omogočila, da je videla različne možnosti in se izognila temu, da bi vsi drugi vplivali nanjo. »Rekli so mi, da ne bom zmogla vseh teh stvari,« se spominja. »Sedaj, 6 let kasneje, ko se ujamem, da počnem nekaj za kar so mi govorili, da nikoli ne bom sposobna, se samo nasmejem.« Celo bolečina, ki je bila diagnosticirana kot dedni artritis, je z uporabo teh orodij izginila. Z metodami, ki se jih je naučila na delavnicah »Pravo telo za vas«, je spoznala, da ji ni potrebno živeti v bolečinah.

Spoznajmo še en primer. Donniele Carter, radijska voditeljica v Utahu. V štirih mesecih je z uporabo Douglasovih orodij prešla iz številke oblačil 46 na 38. Tako kot Audrey je tudi ona uporabljala orodja in telesne procese Access Consciousnessa, ki jih facilitatorji poučujejo po vsem svetu. Njen postopek je bil predvsem postavljanje vprašanj, dovoliti si biti ranljiv, iskren do sebe in uničiti vse laži, ki jih je »kupila« od drugih in so ji oteževale in omejevale življenje. Donniele je bila v svoji družini vedno označena za »ta veliko«. Nalepka, ki jo je dobila zaradi svoje višine in teže. Z orodji in telesnimi procesi je plast za plastjo odkrivala svoje resnične vire odvečne teže in jih sproti uničevala.

Najbolj ironično je, da je delala v medijih, kjer je predstavljala umetnike in dogodke, kjer je tudi sama morala biti izpostavljena, vidna. Včasih ji je bilo to tako grozno, da je za svoje delo angažirala druge. Neke noči, ko je pospravljala posteljo in si do 4. ure zjutraj postavljala vprašanja, je spoznala, da si po skoraj 20-tih letih ne želi več biti vezana s prepirom s prijateljico iz srednje šole. Po tej noči izpraševanja, jo je prijateljica iz srednje šole našla na Facebooku in po vseh teh letih kontaktirala. Čarovnija!

Metode, ki jih je razvil Douglas pa ne veljajo le za debelost, temveč tudi za vse druge telesne razmere, ki jih sami do sedaj niste mogli spremeniti, vključno z boleznijo, alergijo, samopodobo in s staranjem.

Povzeto po Access Consciousness blogu

Objavi komentar

DELECTUS, Sanija Selmani s.p. © Vse pravice pridržane